Taxatie voor verzekering: wanneer nodig?

Een taxatie van roerende zaken is belangrijk bij het afsluiten van bijvoorbeeld een goederenverzekering. Met een waardebepaling van een erkend registertaxateur is uw klant nooit onder- of oververzekerd.

Taxatie tegen onder- of oververzekering

 

Veel mensen zijn onder- of oververzekerd. In 2018 was zelfs 20% van alle huishoudens onderverzekerd. Wanneer er sprake is van onderverzekering, ligt het verzekerde bedrag lager dan de werkelijke waarde. Er wordt dus nooit 100% uitgekeerd. Dit is niet alleen vervelend voor de betreffende klanten, maar ook voor de verzekeraar. Deze krijgt immers minder premie dan dat hij zou kunnen krijgen. Het omgekeerde is het geval met oververzekering. De klant betaalt in dat geval meer premie dan nodig is. De oorzaak van onder- en oververzekering is het in waarde dalen of stijgen van goederen, waar de verzekering meestal niet op wordt aangepast.

 

Onder- en oververzekering kan worden voorkomen door het laten taxeren van goederen. Zo is de waarde van de goederen bekend en kan daar vervolgens de verzekering op worden aangepast.

 

Schade taxeren

 

Schade taxeren is nodig als er schade is gemaakt aan een verzekerd object. Een taxateur moet zo snel mogelijk de schade opnemen, zodat uw cliënten hun goederen kunnen laten repareren en u op de hoogte bent van de ontstane schade en de daarbij behorende uitkering. Onze taxateurs taxeren wij ook wanneer er sprake is van schade. Vul nu het aanvraagformulier in, dan neemt onze taxateur meestal binnen 24 uur contact met u op.

 

Of uw klant nou een auto wil laten taxeren voor verzekering, een inventarisverzekering wil afsluiten of een andere roerende zakenverzekering nodig heeft, een taxateur helpt u met waardebepaling van het te verzekeren object.

 

Doe direct een vrijblijvende aanvraag en voorkom onder- of oververzekering!